From Ninaa
fromninaa.gportal.hu

 

BEJEGYZÉSEK         BLOGTIPPEK         FREEBIES         KRITIKÁK         CIKKEK

Szia!

Üdvözöllek az oldalon! Ninaa vagyok, 25. Szeretnék egy helyet a kreatív énemnek, a véleményemnek és egy kis zugot a különböző cikkeimnek. Legnagyobb hangsúlyt a dizájnolásra fogom fektetni, majd blogtippek és kritikák fogják ezt követni, de lesznek olyan napok, amikor egyéb témákkal fogtok találkozni. 

 
Kövess facebookon!
 
 
 
Kritika kérés

Ha szeretnél kérni, akkor nincs más teendőd, csak a következőkre válaszolni:

  • Neved
  • Oldalad
  • Témája
  • Miről szeretnél kritikát: minden | csak kinézet | csak tartalom | egyéb

Elnézést kérek, ha a kritika lassabban készülne el a kelleténél.

Kritikát kérek!

 
Egyveleg

kritika celeb ajánló kpop anime topten rip

sorozatajánló filmajánló design challenge tél

oldal zenesarok tavasz nyár személyes ősz

karácsony halloween ismerd meg grafika

 
Az oldalról

A From Ninaa egy kavalkád, ahol mindenbe belekóstolok, de a blog és az amatőr grafikai teljesítményeimre koncentrál a leginkább. Az oldalon természetesen minden cikk saját ötletek, saját tapasztalatok alapján íródtak. A képek többsége is saját, de szeretem a weheartit.com képeit is felhasználni, amit mindenhol feltüntetek, ahol használom. A legtöbb segítséget Lindától kaptam, szóval köszönöm! 

 

Kövesd az álmaidat!

Viszlát ősz, helló belló tél!

Helló drágák! Úgy tűnik ismét el jött az év vége, a karácsonyi készülődések már elkezdődtek, az idő is egyre zordabb és a zenék már javában a lejátszási listákon vannak. Szóval úgy gondoltam, hogy én is ezzel búcsúztatom az idei őszünket és köszöntöm a telet. 

Végre már nem csak old school zenéket oszthatunk meg egymással, hanem újragondolt karácsonyi dalokat is, amiket az évben több előadó is szeretettel készített. Először is szeretném megemlíteni Siát, akinek a zenéi mindig lenyűgöztek, ezen kívül az is tetszik, hogy titokzatos, nem tárja mindenki elé a magánéletét. Viszont, amint megtudtam, hogy karácsonyi dalokról fog szólni a legújabb albuma, meglepett, de tudtam, hogy istenkirály lesz. Na és milyen lett? Tutira istenkirály. A dalai között nem tudok választani, mindegyik egyedi és nagyon tetszenek.

Különleges hangszíne tökéletes az idei karácsonyi zenélgetésre. Az egész albumot itt hallgathatjátok meg.

2017.11.30. 09:00, Ninaa

Kritika| Andi - restaconmemaradjvelem.bs

Címkék: kritika andi

Sziasztok! Tudom, mostanbában csak kritkákkal jövök, de nagyon szeretem írni őket és perpill nincs másra időm, így muszáj ezzel beérnetek. Ígérem, hamarosan mással is érkezem. Viszont most Andi történetes blogjáról, a restaconmemaradjvelem.blogspot.hu - ról fog szólni a bejegyzés.

Ha tudok, akkor először a címről írok, Andi.. imádom a spanyol címet. Nem is kellett volna mellé a magyar, mert így túl hosszúnak tűnik. A spanyol pedig nagyon csalogató egy nyelv szerintem. Ha egyszer váltanál, akkor mindenképpen csak az egyiket használd. Aztán jöhet a kinézet, látom, hogy nem saját és egyébként is tudtam. Én imádom a színeit. Passzolnak egymáshoz, ősziesek, bár lassan beköszönt a tél, szóval lesz új? Viszont tényleg nincs vele gond. A foci jelek a bejegyzések címében pedig istenien néznek ki. Örülök, hogy ott vannak. Amivel kicsit problémám van, az a három hasáb. Az a jobb oldali menü nyugodtan mehetett volna bal oldalra és akkor a tartalmi része kicsivel nagyobb. Így nem annyira esztétikus, hogy bal oldalon kilométerhosszú sorok, jobb oldalon meg egy modul. Még valami: túl keskenyek a szélső modulok. Tessék javítani és sorkizárttá tenni. Segítek ha gondolod, csak írj. ^^.
A tartalom. Ahhoz képest, hogy én nem vagyok egy könyvmoly, vagy ebben az esetben történetes blogok olvasója, a tiéd eléggé megfogott. Nagyon ügyesen írsz, bár bevallom, néhol zavaró, hogy a ban, ben, ba, be végződéseket összekevered. Például a 3/53 - as részben a "hotelba maradtak" vagy valami hasonlót olvastam, ami számomra kicsit zavaró. Figyelj oda még a vesszőkre is, néhol lemarad vagy rossz helyen van. A történetekbe beleolvasva egyre jobban tetszettek, viszont van egy dolog, amit tudnék még tanácsolni. Használj nyugodtan durvább, trágárabb szavakat. Nem azt mondom, hogy minden bejegyzésben legyen, hanem ha valaki mérges (ahogy a 3/53 részben Lili), akkor például használja a "Basszus/Bazd meg Stephan" kifejezést, vagy ilyesmi. Nem kell túlságosan elmenni, csak tudod, az emberek tudnak káromkodni, ha úgy van. Főleg, ha idegesek. "16 - os karika" van a lapon, így lehetsz bátrabb. Ne menj át Szürke 50 árnyalatába, de néha engedd szabadjára a trágárságot, mégha te nem is vagy olyan. Hmmm.. mit is írhatnék még. Csak így tovább? Én, aki tényleg kevés ilyen oldalra néz fel, mégis szívesen olvasom a te történeted. Ezt pedig nem azért írom, mert ismerjük egymást, hanem mert így van. Ügyesen írsz, a történetszálak vezetése is szépen fel van építve. Szóval tényleg, csak így tovább. Nem tudom, hogy ilyesmivel be lehet - e futni, de ha igen, te simán megérdemelnéd. 
Összességében: A designnal egy - két dolog szemet szúrt, ahogy a történetben is, de ez csak az én véleményem. Viszont ha az összképet nézzük, akkor minden rendben van az oldaladdal. Sok látogatót, olvasót és követőt kívánok neked. Fel ne merd adni!

Puszi,
Ninaa

 

2017.11.26. 19:45, Ninaa

Kritika | Sabina - sabinakorga.com

Címkék: kritika

Újabb kritika, mert még van így is két kérés, amit a héten szeretnék teljesíteni (ha nem megy, ne haragudjatok érte). Mostani áldozatom nem más, mint egy feltörekvő írópalánta, aki egy igazán különleges ötlettel állt elő a www.sabinakorga.com nevű oldalán. Hagy jegyezzem meg, a Szabina név igen ritka mostanában, főleg bloggerek körében. Öröm látni, hogy rajtam kívül is ír még valaki. ^^

Viszont térjünk át a lényegre. A designről nem sok minden tudok írni, hiszen ez egy alap sablon. Ügyesen megtaláltad azt, ami illik az oldal sítulsához, tartalmához. Nagyon tetszik a ferde fejléc, és ahogy görgetünk lefelé, úgy a fejléc is mozdul. Aztán a blogposztok kialakítása sem rossz, bár én a ahgyományosat jobban szeretem, de nézzük a jó oldalát: ismét kitűnsz valamivel. Annyit azért elárulnék, hogy talán a sötét színek nem mindig megfelőlek, főleg ha blogról, írói oldalról van szó. Vagyis én úgy gondolom, hogy pilácsolós,f ehéres oldalon én sokkal jobban szeretek lenni, mint a sötéteken. Nem állok át a sötét oldalra. ;) Viszont ez a sablon még is megfogott. Szóval örülök, hogy ezt választottad. Nem tudom, hogy állítottál - e valamit rajta, például a zöld és a sárga színek. Ha te csináltad, gratulálok. Illik az egészhez. 
Most pedig térjünk rá a tartalmi részlegre. Szóval már el is árulom, hogy számomra mitől is olyan különleges Szabina oldala. Ő nem egyedül szeretne írni, hanem a látogatókat is belevonja a történésekbe. Ahogy láttam, most két kérdés van (mi legyen a szereplők neve, hogyan nézzenek ők ki), amik igazán alapok. Remélem a későbbiekben nehezebb kérdéseket is felteszel a látogatóknak, hogy nehezebb legyen dönteniük. Bár azt bevallom, hogy mivel ők döntenek, így tudhatják mi történik és ezáltal nem biztos, hogy olyan izgalmas lesz. Szóval nem tudom, kíváncsi vagyok a folytatásra, hogy mit fogsz kitalálni. Eddig én nagyon szeretem a történetet és a blogod is. Láttam egy két hibát (pl. egybeírt szavak), de nem tudok mibe belekötni. 
Összességében: Nagyon örülök, hogy megnyitottál és kértél kritikát, hisz ezáltal megismerhettem az oldalad, ami nagyon tetszik. Ritkán írok ilyet, én a blogokat szeretem, az ilyen történettel foglalkozókból csak egy - kettőt ismerek és olvasok és kedvelek. Viszont most már a tiéd is hozzájuk csapódott. Csak így tovább, remélem rengeteg sikerélményed lesz.

Puszi,
Ninaa

 

2017.11.23. 22:30, Ninaa

Kritika | Mónika - cagebird.gportal.hu

Címkék: kritika mónika

Köszönöm, hogy kértek kritikákat, most ismét jönnék egyel. Mónika a cagebird.gportal.hu írója kérte a véleményemet, szőröstől - bőröstől. Annyira tetszenek azok a címek, amikben madár vagy bagoly vagy valami ilyesmi szerepel, esetleg cicu. Szóval már a címmel megfogtál. Főleg a "Madarat tolláról, embert barátjáról" résszel. Találó.

A designre térve, mert először én mindenhol ezt nézem, tetszik nem tetszik. A fejléc az valami baromi jó. Egyszerű, nagyszerű, tökéletes. Tetszik a szöveg is alatta, a betűtípusával, színeivel együtt. Bár a koszos szürke háttér helyett én egy szimpla fehéret részesítettem volna előnyben (vagy a fejléc maradna ilyen koszos szürke és az oldal többi része fehér). Az a minimalista hülye fejem. Továbbá már - már talán túl egyszerűnek tűnik az összhatás, furcsa így a blog modulnál a dátum és a szerkesztő rész. Mintha különálló lenne. Alap színének pedig nem ezt a rózsaszínt választottam volna, hanem egy kicsit sötétebbet, vagy a fejlécen lévő szövegből egy színt. A betűmérettel, típussal, kiemelésekkel és linkekkel egyébként semmi gond. Tökéletesek. A címkéknek egy kis padding járna, hogy eltolja picit egymástől őket, de ez már apróság. Ha rákattintunk a "Mit szólsz hozzá?" - részre, akkor a "Vissza a bloghoz" szöveg teljesen belelóg a címkékbe. Vagy a címkéket kell bara állítani, vagy a "Vissza a bloghoz" részt kitolni teljesen jobbra.
Rátérhetünk a tartalomra is. Nagyon sok bejegyzés található az oldalon. Tetszenek, mert lényegretörőek, mindig van új dolog, amiről kifejted véleményed. Bár számomra kevés a hetente egy poszt, viszont tudom, hogy erről nem te tehetsz, hiszen idő hiányában én sem posztolnék. További imádom, hogy magadról is írsz, nem is keveset, és az oldalt is bemutatod elég sok pontban. Szóval a Te tartalmi részleged azt, amit minden blogban szeretnék látni idővel.
Összességében: Nagyon tetszik az egész lap, a designben találtam egy - két kivetnivalót, de ez csak az én véleményem. Lehet, hogy Te pont így szeretted volna a lapodat látni. Na meg eléggé minimalista vagyok. További sok sikert az oldalhoz. 

Puszi,
Ninaa

2017.11.20. 22:20, Ninaa

Kritika | Jasmine - underthestars.gportal.hu

Címkék: kritika jasmine

Kedves Jasmine. Én nagyon örülök, hogy újra köreinkben tudhatunk. Régen is olvastalak és most is szeretem az írásaidat, a személyes bejegyzéseidet, ahogy akkor. Tetszik az új név, az Under The Stars. Kicsit talán önbizalomhiány érzést kelt, de nem tudom miért, viszont a lényeg, hogy tetszik. Na de térjünk rá a lényegre.

A kiritkát mindenestől szeretnéd, szóval kezdjük is a designnel, ami Linda egyik műve. Bevallom, ez egy nagyon alap sablon, amit illett volan minimális szinten átalakítani. Szeretem Linda alkotásait, viszont ebben rengeteg kivetnivalót látok. Eleve a rózsaszín túl rózsaszín. Ráadásul rózsaszín a betűtípus is rajta, ne! Nagyon ne. Alig lehet elolvasni. Bár csak a dátum és a "szerző" része van így kreálva, de akkor sem szép látvány. A betűtípussal és a mérettel minden rendben van. A színekkel nem vagyok kibékülve. Viszont nem szeretném tovább boncolgatni ezt a témát, sajnos nem saját a kinézet és ahogy látom nem nyúltál nagyon hozzá, így ennél többet nem szeretnék hozzáfűzni.
A tartalommal amúgy szintén csak annyi a bajom, mint amit Nikinél is leírtam. Egy rövid bemutatkozó, oldalbemutató, miért, hogyan, mikor, milyen témák. Bár nálad annyi előny van, hogy címkékben összeszedted a rád jellemző dolgokat, amit személy szerint én is imádok.A bejegyzéseiddel amúgy semmi gondom, mert nagyon szeretem őket olvasni, igazán terjedelmesek, de mégis az a kategória, amikor az ember nem unja el magát, addigra mire végez vele. Örülök, hogy írsz személyesebbekről is, régebben is nagyon kedveltem az ilyesfajta bejegyzéseidet, de a komolyabb témákat is szeretem, vagy a motivációs posztokat. Szóval csak így tovább ezzel a részleggel. Ha esetleg kinézetre vágysz, nyugodtan fordulj hozzám! ;)
Összességében: Őszintén szeretem a blogod és persze a lényeg a bejegyzéseidre irányul, de egy szebb kinézettel sokkal jobban nézne ki az összkép. És könyörgöm (nem kezdünk és - sel mondatot..) egy bemutatkozót biggyessz te is valahová. 

További jó blogolást.
Puszi, Ninaa

2017.11.18. 12:00, Ninaa
 

fromninaa.gportal.hu © 2016-2017

Kapcsolat    Partnerek